שימו שמן

שימו שמן
פריי אויל
צילום: יח"צ

עם כל הכבוד לנוסטלגיה האופנתית, טרנד הרטרו ההולך לאחור לא רק עד שנות ה- 80 או אפילו ה-40 של המאה שעברה כמו תעשיית הבגדים – אלא אלפיים שנה ויותר, קשור לקוסמטיקה. ליתר דיוק לשמן

אבותינו הקדמונים ידעו דבר או שניים על טיפוח, ובנוסף לכך שהכתירו מלכים ביציקת שמן על ראשם, גם מרחו שמן על גופם מכף רגל ועד ראש. אפילו משה רבינו כשרצה לברך את אחד משבטי ישראל בחיים של רווחה ועושר אמר: “ברוך מבנים אשר, רצוי לכל אחיו וטובל בשמן רגלו”. לקראת חנוכה, חג נס השמן, מעניין איפוא לציין שתעשיית הקוסמטיקה המודרנית, אולי בהשפעת המגמה של חזרה אל הטבע, גילתה את השמן מחדש.

לא תמיד זה שמן זית. כשמדובר בשיער למשל, יש הצלחה מרשימה לשמן אגוז הארגן הצפון אפריקני, המשווק על ידי חברת מורוקנאויל. באחרונה יצרה חברת ג’ויה מעבדות לקוסמטיקה שיתוף פעולה עם מורוקנאויל, והשיקה עבור חטיבת המספרות שלה סדרה בשם “פיור מג’יק”.

גויה ומורוקנאויל|צילום: יח"צ
גויה ומורוקנאויל|צילום: יח”צ

מדובר בתכשירים העושים פלאים בשיער יבש, מרדן ומקורזל, כפי שהעידה באוזני נסיינית שקיבלה ממני שמפו, מסיכה ללא שטיפה, סרום וקרם לחות לשערה הבעייתי. המוצרים נעדרי מלחים, מכילים ויטמין E ומנטרלים חשמל סטטי.

הנסיינית שלי דיווחה כעבור עשרה ימים בהם השתמשה בתכשירי “הפיור מג’יק” ששערה רך וקל לסירוק. בחברת ג’ויה אומרים שמוצרי הסדרה מתאימים אמנם לכל סוגי השיער אבל במיוחד לשיער שעבר פעולות כימיות כגון החלקה, הבהרה, צבע וסלסול. ואילו ב”מרוקונאויל” מוסיפים ששמן הארגן מסייע למניעת יובש וקשקשים בעור הקרקפת. את המוצרים האלה כאמור ניתן להשיג רק במספרות ומחיריהם נעים בין 60 ל-170 שקלים.

כשאומרים סתם שמן, במיוחד בארצות הים התיכון, ובמיוחד בעונה הקרה, בה העור נוטה להיות יבש מהרגיל, חושבים כמובן על שמן זית. מותג הטיפוח הטבעי Olea essence מבית הבד של הגולן, מפעל אקולוגי לייצור שמן זית כתית, השיק באחרונה סדרת חורף עם שבעה מוצרים: קרם לשיקום העור, מסיכה לשער, שפתון לחות טיפולי, קרם ידיים, חמאת גוף, סרום לפנים ותרחיץ פנים לעור עדין ורגיש. טווח המחירים נע בין 49 שקלים (תרחיץ. 120 מ”ל), ל-315 שקלים (סרום לפנים. 30 מ”ל). לעוד פרטים: http://www.oleaessence.com

אוליאה-אסנס|צילום: יח"צ
אוליאה-אסנס|צילום: יח”צ

גם מותג הדרמו-קוסמטיקה האירופאי “פריי אויל” ((FREI OL מבוסס על שמנים. לא ארגן או זית, אלא שיאה, חמניות, שיבולת שועל ועוד. אלא שכאן מדגישים את ההכרה ששמן לעור חייב להיות שונה במרקם ובנוסחה, משמן למאור. בחברת נווה פארמה שקיבלה זיכיון בלעדי להפצת המותג הזה בישראל, מסבירים ששמן במצבו הטבעי, אוטם את נקבוביות העור ונשאר כשכבה עוטפת שלא כל כך נספגת. לעומת זאת בתכשירים שלהם השמן הוא הידרופילי, בעל מרקם נוזלי-קליל המסוגל לחדור את התאים בתהליך ספיגה אפקטיבי.

פריי אויל|צילום: יח"צ
פריי אויל|צילום: יח”צ

באירוע השקה שנערך בשבוע שעבר התנסיתי בכמה מהמוצרים בהם מדובר והשתכנעתי ביכולת הספיגה המופלאה שלהם. מה שעוד ראוי לציון זו העובדה שלמרות חמישים השנים שעברו מאז הושק המותג לראשונה, פרי פיתוח של הרוקח וולטר באורון, שהתבקש על ידי אשתו ההריונית לייצר עבורה תכשיר שימנע סימני מתיחה על הבטן, הפורמולה כמעט שלא השתנתה. מדובר בתרכובת של כמה שמנים במרקם הידרופילי כאמור, בתוספת תורמוס לבן, ויטמינים ותמצית פרג אדום. בעוד מרבית התכשירים הקוסמטיים של החברות הגדולות מכילים חומרים לאו דווקא ידידותיים לעור כגון פרפין וסיליקון, ב”פריי אויל” אין פרבנים, אין אלכוהול, אין פרפין, סיליקון, פוליאתילן גליקול או קפה. את מקומו של הקפה, המתפקד כאנטי מחמצן בהרבה קרמים קוסמטיים, תופס כאן הפרג האדום. כל התכשירים היפואלרגניים.

פריי אויל|צילום: יח"צ
פריי אויל|צילום: יח”צ

הרשימה כוללת שמן עיסוי לנשים בהריון (125 מ”ל), שמן למיצוק וטיפול בצלוליט (125 מ”ל), וסרום לעור הפנים (30 מ”ל) עם אומגה 6 המופקת משמן שיבולת שועל ופטנט בשם REVIDRA שאולי בו טמון סוד הספיגה המושלמת. כל אחד מהשלושה האלה עולה כ-130 שקלים. יש גם שמן גוף טיפולי (כ-100 שקלים ל-125 מ”ל), וקרם ידיים. את “פריי אויל” ניתן למצוא בבתי מרקחת פרטיים ומוסדיים (קופות חולים, בתי חולים), ובסניפי הסופר-פארם.


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *